Tempels van Bewustzijn

(lees eerst de introductie)

In een wereld zoals wij die over het algemeen kennen zijn we met zijn allen voornamelijk gericht op de zintuiglijke kanten van het bestaan. We houden ons bezig met de drama’s en de schoonheden van het gewone, aardse fysieke leven en vaak staan we nauwelijks stil bij de mogelijkheid dat er wel eens werelden zouden kunnen zijn die ook bestaan, maar die we niet met onze fysieke zintuigen kunnen waarnemen.

Omdat we zo verslingerd en gewend zijn aan de fysieke wereld kan het lastig zijn om je voor te stellen dat er mogelijkheden bestaan om met een deel van jezelf, namelijk het tamelijk onstoffelijke bewustzijn, contact te leggen met deze andere werkelijkheidsniveau’s. Om een brug te slaan tussen de bekende fysieke wereld en de andere realiteiten kan het prettig werken om zogenaamde ‘bewustzijnstempels’ te scheppen.

Een bewustzijnstempel is een tempel die je met je bewustzijn schept met een bepaald bereik aan informatie. Zo zou je bijvoorbeeld een lichaamstempel kunnen maken. Zodra je je bewustzijn richt op deze tempel kun je makkelijker informatie verkrijgen over de toestand van je lichaam. Je kunt je ook voorstellen dat je een werktempel bouwt. Zodra je je dan richt op deze tempel wordt de informatie die opgeslagen is met betrekking tot je werk sneller toegankelijk.

Zo is er een oneindig aantal tempels denkbaar: vriendentempel, skyradio-tempel, droomherinneringstempel, jeugdtempel, tempels gekoppeld aan bepaalde plaatsen of periodes in de geschiedenis.

Een van de ideeën die namelijk uit het noëtisch wetenschappelijk onderzoek naar voren komen is dat het lijkt alsof alle informatie ergens is opgeslagen in wat het ‘nulpuntsenergieveld’ wordt genoemd.

Vooral door het werk van Lynne McTaggart met haar inspirerend verzamelwerken ‘Het Veld’ en ‘Het Intentie Experiment’, maar sinds eind 2009 ook door de roman ‘Het Verloren Symbool’ van Dan Brown is het noëtisch onderzoek voor een groter publiek toegankelijk gemaakt. Graag wil ik geïnteresseerden aansporen mee te onderzoeken door te mailen naar noetischonderzoek@gmail.com.

Er liggen ongekende werelden voor open ons die we kunnen ontginnen door de ‘antenne-vaardigheid’ van ons bewustzijn beter te leren gebruiken.

Zie ook: Het Veld van Pure Potentialiteit en Het Scheppen van Tempels van Bewustzijn

Advertenties

One response to this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: