De Bewustzijnsantenne

Binnen het bewustzijnsonderzoek lijkt het van belang om te leren je geest steeds beter in te zetten. Je bewustzijn is namelijk het gereedschap dat geen zintuigen nodig heeft om te verkennen om waar te nemen.

Binnen de visie die in de noëtische ‘bijbel’, het Veld,  wordt uiteengezet lijkt het steeds aannemelijker te worden dat informatie niet zozeer in onze hersenen wordt opgeslagen, maar dat het veeleer in dit nulpuntsenergieveld wordt gebeiteld.

Om dan toch contact te krijgen met de informatie zou het vooral een kunst zijn om je bewustzijn zó te richten dat je opnieuw die opgeslagen informatie tot je kunt nemen.

Het verder ontginnen van de bewustzijnslagen en de verschillende informatielagen lijkt dan ook effectiever als je probeert het idee van de ‘bewustzijnsantenne’ te gebruiken.

Als je je probeert iets te herinneren ben je niet langer bezig met het zoeken van informatie die ergens in je hersenen opgeslagen zou zijn. Nee, je zou eerder met je ‘bewustzijnsantenne’ aan het draaien zijn terwijl je allerlei frequenties probeert. Zoals je via de radio allerlei zenders kunt ontvangen, zo kun je je met je eigen antenne richten op gewenste informatie.

Als we verder spelen met deze benadering dan wordt het vooral zaak om actief te blijven met het leren afstemmen van je antenne. Ik kan me zo voorstellen dat we naarmate we ouder worden ook wat luier worden in het gebruik van de bewustzijnsantenne en misschien daardoor voor het gemak maar veel informatie in hetzelfde frequentiebereik opslaan.

Wellicht verliezen we door deze luiheid ook het vermogen om als een volleerde atletische 10-kamper goed te zijn in het ons kunnen afstemmen op een ruimer frequentiebereik. Hierdoor zouden we van een veelzijdig atleet kunnen eindigen als iemand die alleen goed kan speerwerpen.

DEMENTIE, VERGEETACHTIGHEID EN ANTENNE-LUIHEID

Stel je toch eens voor dat zaken als vergeetachtigheid en uiteindelijk dementie soms gekoppeld zouden kunnen zijn aan het min of meer vastroesten van de bewustzijnsantenne. Door veelvuldig dezelfde gewoonten en gedachten te hebben kan de flexibiliteit en soepelheid van deze bewustzijnsantennespieren wel eens afnemen. Simpelweg omdat het niet nodig is om ze te gebruiken in het dagelijks leven. Je hebt immers een beperkte set van gedachten die je denkt en daar hoort ook een beperkte beweeglijkheid van je bewustzijnsantenne bij. Alsof er een soort van bewustzijnsreuma plaatsvindt.

ANTENNEGYMNASTIEK

Om een behendige noëtische onderzoeker te worden lijkt het dan ook raadzaam om die bewustzijnsantenne goed te onderhouden en ze ook regelmatig uit te dagen andere frequenties te proberen. Probeer je bewustzijn maar eens te richten op een bepaalde periode in je verleden, of misschien het bewustzijn van een dier of probeer je eens bewuster af te stemmen op een ander, of wat je dan ook kunt verzinnen: creativiteit zou dan een uiting zijn van een goed-geöliede bewustzijnsantenne.

Zie ook: Hersenen en de TV-metafoor

Advertenties

7 responses to this post.

  1. […] Planten, D…Ismene on Introductie Noëtisch Onde…Frequenties van het … on De BewustzijnsantenneFrequenties van het … on Meer Bewustzijn met Minder…maarten on Introductie […]

    Beantwoorden

  2. […] Voordat ik hierop verder ga is het handig om een onderscheid aan te brengen tussen vermoedelijk twee verschillende soorten velden. Het eerste veld zou ik het DNA-veld willen noemen en het tweede veld het bewustzijnsveld. Het DNA-veld bevat vooral de lichamelijke informatie en het bewustzijnsveld bevat vooral de niet-fysieke gedachten en herinneringen (deze laatste te benaderen via je bewustzijnsantenne). […]

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: