Frequenties van het Energieveld

Het verkennen van de niet-fysieke realiteiten vereist een raamwerk waarmee je wél kunt werken. In andere artikelen binnen dit project is reeds gesproken over het concept dat het er alle schijn van heeft dat naarmate onze hersenen een lagere frequentie produceren ons bewustzijn lijkt toe te nemen (Meer Bewustzijn met Minder Hersenactiviteit). Ook kan het Focussysteem van Monroe een kader aanreiken waarmee je zou kunnen beginnen te navigeren binnen deze onontgonnen terreinen.

In dit artikel wil ik aandacht schenken aan het onderzoek van Valerie Hunt dat wordt beschreven in het boek van Marja de Vries: De hele Olifant in Beeld. Op pagina´s 110-114 kunnen we lezen over het werk van deze Amerikaanse fysiologe en psychologe Valerie Hunt en haar werk naar de meting van het energieveld van mensen.  Ze heeft 20 jaar gewerkt aan het meten van energievelden van mensen onder allerlei omstandigheden en heeft daar verslag van gedaan in haar boek Infinite Mind:  Science of the Human Vibration of Consciousness (1996).

Uit dit werk dat uitgevoerd is aan het Fysiologisch Instituut van de Universiteit van Californië is gebleken dat iedereen een uniek eigen veld heeft met een eigen signatuur, een soort van unieke energetische handtekening. Buiten dat waren er ook bepaalde overeenkomsten. Zo maakte ze een onderscheid in verschillende soorten golven die mensen produceren onder bepaalde omstandigheden.

Zo bleek dat zolang mensen zich vooral richten op de fysieke werkelijkheid ze frequenties genereren die in het zogenaamde ELF-gebied behoren (Extreme Lage Frequenties, van 0 tot 250 Hz). Zodra mensen hun bewustzijn echter uitreiken naar werelden buiten het fysieke werden er hogere frequenties waargenomen in het energieveld van de mensen en dat varieerde dan van zo´n 400 tot 1000 Hz.

Marja de Vries schrijft in haar boek op p.111:

Kortom, het onderzoek van Valerie Hunt laat zien dat op ieder willekeurig moment de staat van bewustzijn van het individu en het niveau van zijn of haar waarnemingsvermogen af te lezen is aan de trillingsfrequenties van zijn of haar energieveld. En hoe hoger onze trillingsfrequentie , des te ruimer is ons bewustzijn en ons waarnemingsvermogen.

Hunt heeft verder ook onderzoek gedaan onder mystici en bij hen werden zelfs frequenties gemeten tot aan 200 000 Hz  (20 kHz). Wat verder nog interessant was, was wel dat mensen die mediteerden vaak wel in staat waren de frequentie van hun energieveld te verhogen, maar dat dat ten koste ging van hun frequentie in het lagere ELF-gebied. De meest getrainde mystici waren in staat om tegelijkertijd bewust te zijn in het hele spectrum van 0 tot 20 kilo hertz.

Zoals al werd beschreven in de Bewustzijnsantenne lijkt het dan ook mogelijk om toegang te krijgen tot informatiebronnen die op gelijke frequenties zijn opgeslagen. Als je je bewustzijnsveld vooral afstemt op het fysieke domein dan ligt daar ook het bereik van je informatie. Zodra je echter in staat bent je bewustzijnsantenne af te stemmen op hogere frequenties, stijgt je energieveld in vibratie en kun je toegang verkrijgen tot de informatie die in die andere lagen is opgeslagen.

Dit onderzoek van Valerie Hunt biedt opnieuw argumenten om jezelf te trainen je minder te laten beïnvloeden of af te stemmen op de wereld van de zintuigen, maar je vaker af te stemmen op de werelden daar buiten, of anders gezegd op de werelden die dieper gaan. Een lering van de mystici is echter ook weer dat het uiteindelijk de kunst is om bewust te zijn in zowel de fysieke als de niet-fysieke bewustzijnslagen.

Advertenties

5 responses to this post.

  1. […] berichten De BewustzijnsantenneFrequenties van het EnergieveldHet Noëtische CreativiteitsexperimentCommunicatie tussen Planten, Dieren en Mensen: De Garnalen van […]

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: