Communicatie tussen Planten, Dieren en Mensen: De Garnalen van Backster

Het doel van het noëtisch onderzoek binnen dit centrum is het vergaren van zoveel mogelijk kennis rondom de niet-zintuiglijke wereld waarin bewustzijn de sturende factor lijkt te zijn. Welke wetmatigheden werken daar in dat domein van de werkelijkheid waar onze zintuigen geen grip op hebben? Hoe kunnen we ons bewustzijn inzetten om deze gebieden te exploreren en te verkennen? Hoe is de relatie tussen bewustzijnsactiviteiten, ons lichaam en materie in het algemeen?

Vanuit dat perspectief bieden de onderzoeken van Cleve Backster wellicht een interessante bijdrage. In ‘Het Intentie Experiment’ van Lynne McTaggart (hoofdstuk 3) wordt gesproken over zijn werk. Cleve Backster concludeerde dat er sprake zou zijn van bijzondere vormen van communicatie tussen levende wezens die met onze zintuigen niet waar te nemen is. Met behulp van zogenaamde polygrafen was hij in staat de sterkte van de geleiding van stroom te meten. Deze polygrafen had hij ook gebruikt bij de ontwikkeling van de leugendetectors.

In een van zijn meest aparte onderzoeken had hij planten met polygrafen in verschillende kantoorruimtes geplaatst. Vervolgens had hij een levende garnaal (het kunnen er ook meer geweest zijn) boven een bak met heet water gehouden en vervolgens ook in het kokende water gestopt. Het opmerkelijke was dat de plant in dezelfde ruimte de ‘dood’ van de garnaal registreerde waardoor de polygraaf uitsloeg. Alsof dat nog niet genoeg was reageerden ook de andere planten in de andere ruimtes!

Hij beweerde zelfs dat planten reageerden op bepaalde ‘kwaadaardige’ gedachten van hem. Zo zou de polygraaf uitslaan als hij zich voornam om een plant te laten schroeien met bijvoorbeeld een lucifer. Hij hoefde dus niets anders te doen dan deze bedreigende gedachten te denken of de plant reageerde er al op (in angst).

Stel dat deze onderzoeken – hoe merkwaardig ook – inderdaad ons iets tonen over de mogelijkheid dat planten in staat zijn om de aard van onze gedachten af te lezen, en bovendien ook nog eens het vermogen hebben om te communiceren met elkaar. Het doet me ook denken aan dat biologische onderzoek naar een bepaalde boomsoort in Afrika. Deze heeft normaal gesproken een blad dat smakelijk is. Zodra er echter giraffes aan de bomen beginnen te eten zouden de bomen binnen korte tijd de samenstelling van hun bladeren zó veranderen dat ze zeer onsmakelijk worden. Hierdoor stoppen de giraffes met het eten van deze bomen.

Deze manier van denken biedt interessante aanknopingspunten voor nader onderzoek en gedachtenexperimenten. Als planten zo met elkaar kunnen communiceren, waarom doen wij dat dan ook niet? Als planten in staat zijn om noodsignalen op te vangen van andere diersoorten zoals de garnaal wie weet wat er nog meer allemaal opgevangen wordt en hoe gaat ons systeem om met al dit soort signalen?  Is wellicht zelfs bewuste communicatie mogelijk met bepaalde dieren of planten op dit niet-zintuiglijke gebied? Zouden we onszelf kunnen trainen om ook hier weer gevoelig voor te worden?

Graag hoor ik meer hierover van geïnteresseerden; ook zou ik graag de bron willen weten van het giraffenonderzoek dat ik aanhaal.

Advertenties

2 responses to this post.

  1. Posted by geert ollieuz on 19/03/2010 at 12:21

    MIJN MOEDER SPRAK ALTIJD TEGEN HAAR PLANTEN OM HEN OP TE MONTEREN TIJDENS DE WINTER. ZE BEWEERDE DAT DE PLANTENDAARUIT MOED PUTTEN TEGEN DE DONKERE KOUDE ZONARME DAGEN…? HAAR PLANTEN ZAGEN ER ALTIJD PRACHTIG UIT!

    Beantwoorden

  2. Posted by anke on 28/05/2010 at 18:21

    je kan jezelf hier inderdaad op trainen. je kan beginnen met diverse experimenten op dieren, en kijken hoe zij reageren op bepaalde gedachten en emoties die je oproept. hoe groter het dier, hoe meer reactie je zal merken. hoe meer je het doet, hoe gevoeliger je er zelf voor zal worden. als je dit enkele maanden en jaren consequent toepast, zal je vaststellen dat je zelf ook veel meer zaken oppikt. dingen die je rationeel niet kan plaatsen, maar die er wel zijn. door veel te kijken en te luisteren zal je patronen ontdekken, die je vervolgens wel kan plaatsen. op de duur kan je zonder woorden mensen en dieren lezen in enkele seconden tijd. het hele paardencoaching concept en alles ivm therapie met paarden en therapie met dieren is op dit zelfde principe gebaseerd. animal communication is de volgende stap. de verklaring lees je binnenkort in m’n eerste boek ! vele groetjes, anke

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: