Emotionele Draaggolf Herkennen en Gebruiken

INTRODUCTIE
Het verkennen van de niet-zintuiglijke wereld vereist niet alleen de ontwikkeling van een zekere gevoeligheid van je bewustzijn, maar het is ook handig om de dingen of zaken die je tegenkomt te kunnen verwoorden en te kunnen plaatsen in een realiteitsperspectief dat gebouwd is op niet-zintuiglijke fundamenten.

In dit artikel wordt aandacht gegeven aan het verschijnsel van de emotionele draaggolf: hoe is deze zoal te herkennen en wat kun je ermee? Zoals gebleken is uit eerdere artikelen werkt het noëtische exploreren het beste als je in staat bent je hersenfrequenties omlaag te brengen. Dit werkt vooral goed als je jezelf niet omringt met allerlei drukke en stressrijke gedachten.

Als je dan eenmaal in een bepaalde rustige vibratie bent kun je de techniek van de muntjesautomaat toepassen. Je pakt een bepaald onderwerp waar je graag meer van wilt weten. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een bepaald persoon waar je nog wat mee uit te werken hebt. In het kader van dit huidige artikel is het ook aan te raden om je af te stemmen op een bepaalde gebeurtenis of bepaalde gedachten waarin je emotioneel werd.


HET BEWUSTZIJNSLANDSCHAP
In rust verkerend haal je dan die gebeurtenis in gedachten en je probeert vervolgens scherp op te letten. Vaak is het zo dat je binnen een aantal minuten kleine aandachtsheuveltjes in je bewustzijnslandschap kunt opmerken. Stel je eens voor dat je kijkt naar een vrij vlakke horizon met wat bomen, open plekken, beekjes en meren. Vervolgens introduceer je het gewenste onderwerp, gedachte of herinnering en je blijft observeren.

Mijn ervaring is dan dat je op een bepaald moment kort iets kunt gaan voelen. Het kan soms echt een fractie van een seconde duren alvorens het ook weer meteen weg is. In de metafoor van het bewustzijnslandschap kun je dat vergelijken met een klein heuveltje dat even kort ontstaat en weer wegduikt. Het is nu de kunst om je bewustzijn te richten op dat kleine heuveltje, dat kortstondige gevoel.

Door je aandacht erop te richten – met een nieuwsgierige glimlach – kun je als het ware gaan inzoomen op dat gevoel, op dat heuveltje. Hierdoor bestaat de kans dat je gebruik kunt maken van een bepaald kenmerk van dat soort heuveltjes, van dat soort kortstondige, minitieuze gevoelens. Een van de kenmerken van zo’n kortstondig gevoel is dat het kan functioneren als een soort van draaggolf.

DE EMOTIONELE DRAAGGOLF
Maar wat bedoel ik dan met een draaggolf? Ik gebruik het idee ‘draaggolf’ eenvoudig, namelijk als een soort mand. Zoals je dat van een mand verwacht heeft het het vermogen om iets in zich te hebben. In de noëtische kijk op de wereld zou je een emotie of een gevoel kunnen beschouwen als een mand waar je je op kunt richten. Zodra je dan probeert in te zoomen op die mand dan wordt het mogelijk langzaamaan de inhoud van die mand te gaan waarnemen.

Zo kun je met de nodige training gevoelig worden voor die tijdelijke emotionele heuvels en bergen die kunnen ontstaan in je bewustzijnslandschap. Aanvankelijk merk je alleen de meer langdurige kolossale bergen op, maar later kun je gevoeliger worden voor de kleinere bollingen in het landschap.

Door je erop te richten kunnen deze heuvels weer opnieuw gaan verschijnen in je landschap en kun je er dichterbij komen en deze heuvels van allerlei hoeken bekijken, zoals de bewustzijnslift een gebouw kan verkennen (zie muntjesautomaatartikel).

Een effectieve manier om deze heuvels weer in je landschap te krijgen is door te proberen deze gevoelens toe te laten en daarbij kan het behulpzaam zijn om je voor te stellen dat je met je hart naar dit tafereel kijkt.

Graag hoor ik ervaringen van mensen met deze emotionele draaggolfbenadering. Ook adviezen en tips die zinvol kunnen zijn voor het noëtisch onderzoekswerk zijn van harte welkom.

(Bovenste foto aangetroffen op Belgische Brugseburensite; onderste op OK Great)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: