Etherische Ochtendgymnastiek

The Living Matrix - Een Film over de Nieuwe Wetenschap van Heling

In de documentaire ‘The Living Matrix‘ uit 2009 worden veel interessante noëtische thema’s op een pakkende wijze gepresenteerd. Grote namen als Rupert Sheldrake, Fritz-Albert Popp, Lynne McTaggart en Bruce Lipton passeren samen met andere wetenschappers aan het noëtisch verkenningsfront de revue.

In deze documentaire worden allerlei baanbrekende onderzoeken aangehaald, die vaak afwijken van de huidige manier van denken in de medische wereld. Eén van de opmerkelijke onderzoeken betrof een experiment waarbij twee gewichtheffers met elkaar werden vergeleken. Ik heb de documentaire nu niet bij de hand, dus ik noem vooral de kern van het idee. De ene gewichtheffer trainde zoals gebruikelijk iedere dag met gewichten, terwijl de andere niet trainde, maar wel actief in gedachten bezig was met dezelfde oefeningen.

Wat bleek na afloop van het experiment? Dat ook de sporter die niet getraind had tóch volledig vergelijkbaar was met de sporter die wél getraind had. Het leek er dus op alsof het alleen denken aan trainen, dezelfde spieren trainden als het daadwerkelijk doen van de oefeningen!

Dit steunt het idee dat er voor de hersenen wellicht niet zoveel verschil zit tussen het in gedachten denken aan iets en het daadwerkelijk zien van iets. Dit concept verdient het natuurlijk om aan nader onderzoek blootgesteld te worden. Ik zou dan ook alle geïnteresseerde lezers willen voorstellen om te gaan experimenteren met wat je ‘etherische ochtendgymnastiek‘ zou kunnen noemen.

Je kunt proberen iedere ochtend de klok iets eerder te zetten (al is het maar vijf minuten) om dan in bed vervolgens te gaan visualiseren dat je allerlei rek- en strekoefeningen doet in de je slaapkamer. Je blijft dus lekker in bed liggen maar probeert je wel zo levendig mogelijk voor te stellen dat je buikoefeningen doet of push-upp’s.

Een manier om te testen of dit daadwerkelijk effect heeft is door vooraf bijvoorbeeld opdrukoefeningen te doen om te zien hoevaak je jezelf kunt opdrukken. Dan probeer je een week of twee deze visualisatie-oefening te doen en dan ga je weer in het echte fysieke de opdrukoefening doen: als dan blijkt dat je beduidend vaker jezelf kunt opdrukken dan is dat een argument ter bevestiging van dit concept.

Voeg eventuele resultaten toe aan dit bericht.

P.S. De documentaire is – met nederlandse ondertiteling – sinds januari 2010 te koop bij bol.com en bij de Free Records Shop. Mocht je in de buurt van Nijmegen wonen dan zou je hem ook kunnen lenen van me.

Advertenties

3 responses to this post.

  1. Posted by Sander on 19/08/2010 at 23:07

    Interessant experiment. Eens kijken of ik dat volgende week kan proberen. Ik ben ook wel benieuwd naar de documantaire.

    Beantwoorden

  2. Posted by fleurtje on 20/08/2010 at 08:09

    Is die documentaire ook verkrijgbaar met nederlandse ondertiteling?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: