Scheppingsspieren van de Geest Trainen

De bedoeling van deze site is het verder verkennen van de mogelijkheden van het bewustzijn. Eén van de vaardigheden die van pas komen is het vermogen om creatief te zijn, omdat vanuit deze creativiteit er namelijk volop geëxperimenteerd kan worden. In deze bijdrage een interessante oefening voor het trainen van de scheppende vermogens.

Creëer iets unieks en wek het tot leven

Binnen het kader van dit project wordt verondersteld dat we méér zijn dan alleen ons fysieke lichaam. Zoals we gezien hebben lijkt het er bijvoorbeeld sterk op dat we een hogere frequentie van ons bewustzijn kunnen bereiken door juist minder hersenactiviteit (zie Meer Bewustzijn…). De ervaringen van Monroe en Moens maken het ook waarschijnlijker om te veronderstellen dat we het vermogen hebben om buiten ons lichaam om ook actief te zijn met ons bewustzijn.

Het experiment dat ik zou willen doen met alle geïnteresseerde lezers is de volgende: ga ergens rustig zitten en sluit je ogen. Haal op een aangename, volle en brede wijze adem en probeer je vervolgens een bijzondere situatie voor te stellen die niet of niet zo snel waarschijnlijk is in de fysieke wereld. Zorg hierbij voor enkele unieke kenmerken.

Je zou kunnen denken aan een grote ronde bal, zo groot als een voetbalveld die steeds van kleur verandert, of een grote boeddha met een bh om. Misschien wel een vreemd dier dat steeds dubbeltjes uitboert. Je kunt er van alles van maken.

Vervolgens is het de bedoeling dat je iedere dag even een paar minuten dit beeld tevoorschijn haalt in je geest. Daarbij uit je ook de intentie dat je dit beeld ook tot leven wilt brengen in een droom. Zoals je weet is het leven in een droom een stuk actiever en realistischer dan zomaar in je verbeelding.

Ook uit je hierbij de intentie dat zodra je creatie daadwerkelijk in een droom verschijnt, je ook wenst na afloop wakker te worden met een herinnering aan deze droom.

Door deze oefening kun je leren de afstand tussen je verbeelding en dat wat er zich in je dromen afspeelt te verkleinen. Je ontwikkelt daardoor ook meer vertrouwen in de vermogens van je geest. Zodra je deze techniek beter leert beheersen ontstaan er ook weer andere mogelijkheden. Daar komt bij dat het ook nog eens erg leuk kan zijn.

Graag hoor ik reacties van noëtisch nieuwsgierigen die geëxperimenteerd hebben met deze oefening, of via de mail of als reactie op dit artikel.

Illustratie afkomstig Lynxxx

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: