De Meest Ruime Gedachte Ankeren

Binnen dit noëtische project is het Bewustzijn het belangrijkste gereedschap. Een van de doelstellingen van het project is het leren optimaliseren van de vermogens van het bewustzijn: hoe kunnen we het op zo’n manier aanwenden dat we ruimere gebieden kunnen verkennen en bereiken?

Minder Koorden met de Fysieke Wereld maakt het je Noëtisch Makkelijker

ONTHECHTING
Een van de hoofdfactoren is het meer en meer kunnen onthechten van de fysieke werkelijkheid. Dat kan vanzelfsprekend in allerlei gradaties, waarbij een algemene relativering van de zintuiglijke wereld erg behulpzaam kan zijn.

Als je minder energie steekt in de drama’s van het aardse leven heb je meer energie beschikbaar welke geïnvesteerd kan worden in het verkennen van andere lagen van de werkelijkheid.

GEDACHTENRUIS ONTSTIJGEN
Als je bereid bent het idee in je realiteit toe te laten dat we hier met zijn allen enorme hoeveelheden gedachtenruis produceren in de gedachtenether dan wordt het ook makkelijker om je te openen voor de mogelijkheid dat het een hele klus is om daar met je bewustzijn doorheen te breken.

Deze gedachtenverdichting of -vervuiling zou je je kunnen voorstellen als een donkere wolk die over de aarde heen hangt. Gelukkig is een goedgetrainde geest die samenwerkt met het hartsbewustzijn erg machtig waardoor ze door deze dichtheid kan heen breken.

Buiten de bovengenoemde materiële onthechting is het van belang om je hersenactiviteit te verlagen omdat het lijkt alsof minder hersenactiviteit gelijk staat aan een ruimer bewustzijn.


Een goede manier om dat te bewerkstelligen zijn de aloude meditatieve technieken waarbij je probeert rust te vinden via een diepere en bredere ademhaling waarbij je ook probeert je hoofd niet gevuld te houden met al te veel aards gedachtengoed.

Vervolgens wordt het de kunst om zogenaamde ‘hoog-vibrationele’ gedachten toe te laten. Dit zou je kunnen omschrijven als gedachten die je geest strelen en stimuleren naar ruimere regionen te reiken. Als je daar dan vervolgens ook nog eens de kracht van het hartsbewustzijn aan toevoegt lijkt er een aardig fundament te zijn welke je in staat kan stellen je bewustzijn te verruimen.

Een anker neerlaten ter markering van nieuwe noëtische gebieden

DE RUIMSTE GEDACHTE ANKEREN
Als je je voorstelt dat je op deze manier boven de ruis uitstijgt dan is het erg handig om als het ware een anker te plaatsen op de plek waar je met je bewustzijn bent geweest. Je plaatst in gedachten een anker met daaraan gekoppeld je eigen unieke energetische handtekening.

Je kunt daar zelf een mooi beeld bij verzinnen: een anker ergens in een onontgonnen oerwoud, of misschien ergens in de diepten van een oceaan of misschien toch liever in de ruimte of een ander gebied wat je niet goed kent.

Het is mijn ervaring dat als je eenmaal op deze manieren de buitenste grenzen van je bewustzijn voorziet van ankers (of van die vlaggen met een foto van jezelf erop) dat het dan in een later stadium ook makkelijker wordt om daar weer terug te keren.

Zo voorkom je dat je iedere keer weer opnieuw door die verdichte gedachtenmassa heen moet ploeteren. Je traint jezelf om je af te stemmen op je ankers (of vlaggen) en je zult zien dat je veel makkelijker  daar aankomt waar je was. Het wordt dan vervolgens ook veel makkelijker om vandaar uit weer verder te gaan met je noëtische exploratietochten.

Ik hecht er waarde aan om van dit noëtische project een interactief project te maken, dus wil ik mensen aansporen om hun ervaringen te delen door een reactie te plaatsen, danwel contact te leggen om te zien of er mogelijkheden zijn om groepsgewijs wellicht ankers te scheppen.

De grenzen van het bewustzijnsonderzoek zijn flexibel en worden vooral bepaald door de grenzen van onze eigen creativiteit.

Illustraties afkomstig van Namifiers en  Apartment Therapy

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: