Het Noëtische Creativiteitsexperiment

Inmiddels zijn er de nodige abonnees die interesse hebben getoond in deze site waarin geprobeerd wordt de geest wat uit te rekken. Ik zou hen willen adviseren wat van zich te laten horen als ze geïnteresseerd zijn in het meewerken met experimenten. Er zijn verschillende experimenten die mogelijk zijn. In oktober 2010 is er een start gemaakt met het ontwerpen van een verdiepingsspel dat als doel heeft mensen in een groep te kunnen laten putten uit meerdere bewustzijnsbronnen. Degene die willen meespelen met een pilot kunnen een mail sturen.

Creativiteit kan alle kanten opgaan

Op deze huidige pagina wordt een ander experiment uiteengezet. Dit experiment heeft als doel om de creativiteit en onze vermogens om te scheppen meer te activeren en uit te breiden. Bovendien kan het ook veel lol en plezier opleveren, ook niet onbelangrijk. Er zijn twee tonelen waarop dit experiment zich afspeelt: in de gewone wakende wereld en de droomwereld.

Het idee is simpel: je probeert je voor te stellen dat  je een soort van god bent. Misschien ligt het je meer om  je te verbeelden dat je Neo bent uit de Matrix-trilogie: iemand die door middel van concentratie haast alles kan veranderen in een plooibare wereld.

Het is van belang dat je probeert minstens 10 keer per dag je iets voor te stellen dat normaal gesproken onmogelijk is. Het is daarbij de bedoeling dat je steeds andere dingen verzint. Zo zou je je kunnen voorstellen dat er steeds verschillende kleuren water uit de kraan stroomt als je hem opendraait. Je kunt je voorstellen dat je je bed instapt door eerst onder het bed te kruipen en dan door het matras heen in te stappen. Je kunt het zo gek niet bedenken: bloemen die 10x zo groot worden zodra je een scheet laat in de buurt of een bus die verandert in een slijmerige slak als je even streng kijkt. Laat je verbeeldingskracht de vrije loop.

Zodra je dit enkele dagen doet bestaat de kans dat er een soort generalisatie kan optreden richting je droomwereld. En je kunt je voorstellen dat het dan pas echt interessant wordt, immers je manifestatiekracht is in dromen vele malen groter dan in de normale werkelijkheid. Als je genoeg hebt getraind overdag dan wordt het waarschijnlijker dat je ook in je dromen met allerlei fantastische mogelijkheden aankomt. Het grote verschil is nu echter dat je een aardige kans loopt dat de dingen die je verzint ook op een of andere manier echt gaan gebeuren, in je dromen dan wel.

Ik zou graag de ervaringen van actieve noëtische verkenners horen. Wat heeft het voor effecten op het gevoel van geluk in je leven? Wat doet het met de manier waarop je wakker wordt in de ochtend? Welke onverwachte zaken gebeuren?

Het spreekt voor zich dat het niet aangeraden wordt om dit experiment te gaan ondernemen als je momenteel psychisch zwak in elkaar steekt. Als je in een psychotisch kwetsbare fase zit dan kan je geest stoom gaan produceren die de oren kan uitspuiten, en dat is niet wenselijk.

Ik ben recentelijk gestart met een blog waarin Nea, de zus van Neo een belangrijke rol speelt: Scheppingszin. Misschien kan het ook nog inspireren.

Illustratie afkomstig van Abundance Tapestry

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: