Let op je Stemming als je Iemand Energetisch wilt Ondersteunen

INTRODUCTIE

Binnen het noëtische onderzoek wordt er baanbrekend werk geleverd. Deze huidige bijdrage richt zich op de analyse van factoren die invloed kunnen hebben op het al dan niet slagen van energetische genezing van helers op levende wezens.

Zoals vaker binnen het noëtisch onderzoek dient je realiteit open te staan voor bepaalde mogelijkheden. Als je niet bereid bent om te overwegen dat mensen middels hun intenties/gedachten invloed zouden kunnen uitoefenen op anderen dan wordt het lastig om je aandacht bij dit soort onderzoeken te houden en is het aanlokkelijk om het af te doen als onzin.

Voor de werkelijke nieuwsgierige onderzoeker van de vermogens van de geest zijn er gelukkig ook wetenschappers die wel onderzoek doen naar grensgebieden van de wetenschap en daar ook over publiceren in tijdschriften als the Journal of Alternative and Complementary Medicine. Zij komen dan ook regelmatig tot interessante resultaten.

Invloed van de Geest op Bacteriën

STEMMING, HELING EN BACTERIËN
Lynne McTaggart – die ik als bron gebruik – schrijft in haar boek ‘Het Intentie Experiment’ over het effect van Reiki-genezers op bacteriën. Deze bacteriën waren eerst hevig in shock gebracht door een hitte-vlaag over hen heen te laten blazen. Vervolgens gingen de Reiki-genezers aan de slag en richtten ze hun helende energie op het herstel van de bacteriën. Na de analyse van de resultaten bleek het geheel geen effect te hebben.

Dat zou je nogal teleurstellend kunnen vinden en natuurlijk is het ook voer voor de sceptici. Toen de onderzoekers (Gary Schwartz, Beverly Rubik en Audrey Brooks) echter de resultaten nader onderzochtte ontdekte ze dat de reiki-beoefenaren op de ene dag wél en op de andere dag geen effect hadden. Sterker nog: op sommige dagen hadden de reiki-gevers zelfs een negatief effect op de bacterie-kolonies. Wat was hier aan de hand?

Zou wellicht de stemming van de reiki-beoefenaren van invloed zijn op de effecten? Om hier zicht op te krijgen maakten ze gebruik van een vrij eenvoudige test die de stemming van de betrokkenen kon meten. Met deze test (de Arizona Integrative Outcome Scale (AIOS)) konden beoefenaren aangeven hoe ze zich voelden de afgelopen 24 uur (bijv. zwaar belabberd, nog nooit zo goed gevoeld).

Toen ze de experimenten met de bacteriën herhaalden bleek dat er inderdaad een relatie was tussen de algemene stemming van de reiki-beoefenaar en het effect op de bacteriën. Als iemand zich goed voelde was er een genezend effect, maar zodra iemand zich beroerd voelde was er eerder sprake van een negatief effect.

Het is dus klaarblijkelijk zinvol om eerst bij jezelf te kijken hoe je je voelt alvorens je je besluit energetisch te verbinden met iemand anders. Het lijkt er namelijk op dat als je je niet zo best voelt je dat gevoel ook overdraagt op anderen, ook al probeer je met de beste bedoelingen iemand op afstand te ondersteunen met een energetische oppepper.

BRONNEN

– Het Intentie Experiment van Lynne McTaggart (pp. 133-135)
– I.R. Bell, et al., ‘Development and Validation of a New Global Well-Being Outcomes Rating Scale for Integrative Medicine Research’, BMC Complementary and Alternative Medicine, 2004; 4:1.
– S. O’Laoire, ‘An Experimental Study of the Effects of Distant, Intercessory Prayer on Self-Esteem, Anxiety and Dperssion’, Alternative Therapies in Helath and Medicine, 1997; 3 (6): 19-53.
– Rubik, et al,., ‘In Vitro Effect’, Journal of Alternative and Complementary Medicine, op cit.

Illustratie afkomtig van Reiki Fun

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: