Het Scheppen van een Wijze, Etherische Ziekenhuistempel

INTRODUCTIE

Soms als je met mensen spreekt over noëtiek en het verkennen van de mogelijkheden van de geest, krijg je reacties in de trant van: ‘Jaja, ik vind het maar zweverig en wat schiet je er eigenlijk mee op?’ In deze bijdrage wil ik dan ook een noëtisch experimentje opzetten met een praktische inslag.

Veel van het noëtisch werk komt neer op verschillende manieren waarop je je bewustzijn richt op bepaalde zaken of mensen. Soms begeef je je ook in een geestelijk domein waarbij het van groot belang is welk realiteitskader je in staat bent te accepteren.

DE WIJZE, ETHERISCHE ZIEKENHUISTEMPEL

Binnen deze oefening gaat het om de mogelijkheid om meer inzicht te verwerven over lichamelijke ongemakken of zelfs ziektes.

Je bent hierbij zelf de architect voor het maken van een omgeving die daarvoor behulpzaam is. Ik geef hierna enkele handvatten die ik persoonlijk zinvol vind om een nuttige realiteit te kneden. Je bent natuurlijk zelf vrij om je eigen creatitiveit in te zetten.

Een nuttig concept dat je kunt gebruiken is het idee van een ‘lichaamsbewustzijn’, dat je zou kunnen zien als een bewustzijnslaag om je lichaam heen dat een goed beeld heeft van wat er zich allemaal in je lichaam afspeelt. Door je bewustzijn af te stemmen op dit lichaamsbewustzijn kun je interssante wetenswaardigheden achterhalen over de mogelijke oorzaken van een bepaalde kwaal.

Verder is het scheppen van een wijze ziekenhuistempel in de etherische wereld ook aan te raden. Tijdens je meditatie geef je je geest de vrije hand om een prachtige tempel te maken. In deze tempel waarin woorden als ‘inzicht’, ‘genezing’, ‘wijsheid’, ‘dankbaarheid’ op allerlei plekken opduiken, zijn ook een aantal wijzen uit verschillende windrichtingen aanwezig.

Je kunt hierbij denken aan een sjamaan, een yogi, een ietwat lichtgevende dokter en misschien zelfs een tovenaarachtige Gandalf-figuur. Ook kan het zinvol zijn om je voor te stellen dat er enkele jonge kinderen zijn die bijzondere gaven hebben. Ook zij stralen een beetje.

Vervolgens – terwijl je een aangename volle ademhaling hebt en je probeert vanuit je hartsbewustzijn te scheppen – zie je jezelf je eigen tempel binnenlopen om naar een ruimte te gaan waar je plaats kunt nemen op een heerlijke bank, stoel of bed. Stel je voor je dat je van een paar fijne mensen speciale wijze, helende kleding krijgt.

Zodra je je comfortabel hebt genesteld richt je je aandacht op de plek in je lichaam waar wat dwars zit. De wijzen komen met een warme glimlach je ruimte binnen. Terwijl je vanuit liefde vraagt naar de mogelijke oorzaken van die kwaal. Het is daarbij zaak om met innerlijke rust en volledig stressvrij te kunnen luisteren naar de gedachten/intuïties die binnen komen. Misschien spreekt het lichaamsbewustzijn via de wijzen in de ruimte.

Het kan daarbij handig zijn om je open te stellen voor allerlei mogelijkheden. Bij een lage rugpijn kan het gaan om een bepaalde psychische last die te zwaar is om te dragen, maar het kan net zo goed gaan om het aanschaffen van een betere stoel of een soort van steunzooltje.

Gun jezelf regelmatig de tijd om in deze wijze genezingstempel te vertoeven en koester de gedachten/gevoelens die loskomen. Je kunt ook proberen bepaalde favoriete wijzen uit te nodigen om je ook tijdens het dagelijkse leven te vergezellen.

ZELFHERSTEL BEKRACHTIGEN

Op deze wijze kunnen we experimenteren met de mogelijkheid dat we onze eigen zelfhelende vermogens beter leren aanspreken.

Zou het niet prachtig zijn als we op die manier minder afhankelijk worden van echte fysieke ziekenhuizen en doktoren, medicatie en operaties?

De eerste stap is je realiteit openen voor de mogelijkheid dat de helende arts vaak in jezelf schuilt. Vanzelfsprekend doe ik hier geen oproep op nooit meer gebruik te maken van de gezondheidszorg. Als je echter door het scheppen van helende etherische omgevingen je beter kunt gaan voelen en meer inzicht kunt verwerven over de oorzaken van je kwalen dan zal een gang naar een arts minder vaak nodig zijn.

Graag hoor ik ervaringen van mensen met dit helende bewustzijnsexperiment

Illustraties afkomstig van resp. Marcel Simons, Penultimate Word en Midnight Angel

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: