Hartsopening en Energiebeheer

De noëtische onderzoekingen richten zich de laatste maanden vooral op het verder ontginnen van de mogelijkheden van het hartsbewustzijn en wat daar wel allemaal niet bij kan komen kijken.

In de vorige bijdrage ‘Hartscommunicatie: eerste verkenningen‘ is een beschrijving gegeven van factoren die het makkelijker maken om een hartsverbinding met iemand op te bouwen.

In ‘Het Hart als de Ultieme Informatiebron‘ wordt gesproken over de mogelijkheid dat je door je af te stemmen op je hart je wel eens de beste kans zou kunnen hebben om contact te leggen met hogere aspecten van jezelf.

In de huidige bijdrage wil ik aandacht schenken aan het aspect ‘energiebeheer’ en wat voor perspectieven je daar al niet over kunt hebben in relatie tot ‘hartscommunicatie’.

ENERGETISCHE RISICO’S VAN HET OPENEN VAN JE HART VOOR EEN ANDER

Laatst sprak ik met een vrouw die een bepaald beeld had over hoe je eigenlijk als mens zou horen te zijn op deze wereld in relatie tot anderen. Zij had het beeld dat iedereen eigenlijk in wezen met elkaar verbonden is. Die verbondenheid zou ook een bepaalde verantwoordelijkheid impliceren, in die zin dat je elkaar ook zou dienen te helpen, zoveel als mogelijk.

Deze zienswijze uitte zich in het haast ongelimiteerd openzetten van het hart voor andere mensen, waarbij ook bijna onvoorwaardelijk het leed van de ander werd opgenomen om het zo makkelijker te maken voor de ander.

Je kunt je natuurlijk wel voorstellen dat een dergelijke houding snel leidt tot een energetische melt-down. Niet alleen is het vaak weinig zinvol om het leed van anderen in je systeem te absorberen of over te nemen, ook is het uiteindelijk funest voor je eigen energetische huishouding.

OMGANG MET PIJN EN VERDRIET

De uitdaging die dan ook hoort bij het experimenteren met hartscommunicatie is de volgende: hoe open je je hart en zorg je ervoor dat je zelf niet aangetast wordt?

Het is immers niet voor niks dat veel mensen al op zeer jonge leeftijd besluiten hun hart te sluiten om het in de rest van hun leven nog nauwelijks te openen.

Laatst nam iemand contact met me op die ook wel gemotiveerd was om te experimenteren met hartscommunicatie, maar ze had daarbij wel de voorwaarde dat ze opgevangen zou worden als ze zou vallen. Met andere woorden: ze wilde wel meewerken maar dan moest ik wel beloven haar te steunen als ze in elkaar zou storten.

Ze voegde daar ook aan toe dat ze veel leed onder de leden had en dat er makkelijk veel kon loskomen.

Ik heb haar beantwoord dat ik haar geen vangnet kon aanbieden. Ook is het niet de bedoeling van deze hartscommunicatie-experimenten om als een soort van therapeut actief te worden. Daarbij is de aankondiging van veel opgekropt leed wel een signaal om op mijn hoede te zijn.

Hoe bruut het wellicht ook moge klinken: zelfbescherming is voor mij een eerste voorwaarde voordat ik me open voor een ander. Daarbij is het van belang om de signalen van je lichaam goed te volgen: als je hoofdpijn, energiewegtrekkers of vele momenten van aandachtsverslapping hebt dan is het zaak dit in het gesprek aan te kaarten.

Voor goede hartscommunicatie is een gezond stromend energie-systeem nodig. Dit wil overigens niet zeggen dat je meteen moet weglopen als iemand iets pijnlijks deelt. Het is alleen zaak om deze ‘lagere energie’ goed in te kaderen zodat je er met de ander over kunt spreken. Wellicht kan het mogelijkheden bieden om verandering aan te brengen.

Het is namelijk vaak het geval bij hartscommunicatie dat er juist allerlei blokkades naar het bewustzijn worden overgeheveld om gezuiverd te worden. Weglopen voor verdriet of andere emoties zou dan tegen de wijsheid van dit hartsbewustzijn ingaan. Er is echter voorzichtigheid geboden zodra iemand té veel in zijn of haar verdriet en zwakte gaat zitten.

Illustratie afkomstig van My Life, Our Life; Zie ook: Frequenties van het Energieveld


Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: