Positieve en Negatieve Ruimtetijd – Het Tiller-Einstein Model

INTRODUCTIE

Zojuist heb ik een hoofdstuk afgerond uit het in mei 2012 verschenen boek van H.P. Vrijdag, genaamd ‘Het Experimentator-Effect‘ (1). In het achtste hoofdstuk wordt gesproken over entropie en de Big Bang. Daarna begon ik in een document dat me was toegezonden en daarin werd eveneens gesproken over entropie, maar ook over de tegenhanger ervan: negatieve entropie.

In deze bijdrage wil ik kort wat zeggen over wat positieve en negatieve entropie genoemd wordt. Daarnaast wil ik wat aandacht schenken aan het fascinerend model dat wel het Tiller-Einstein model wordt genoemd. Ik wil daarbij geenszins de indruk wekken dat ik alle finesses van het model begrijp, maar ook een beetje begrip biedt al interessant gereedschap voor het opzetten van een ander realiteitsperspectief.

En zoals wel duidelijk lijkt te zijn binnen het noëtische pionierswerk lijken de grenzen van je realiteitsperspectief ook de grenzen van je wereld te bepalen. Door het verruimen van je realiteit neemt ook  je wereld in diepte toe.

POSITIEVE  ENTROPIE – NEIGING NAAR WANORDE

Binnen de natuurkunde is er een wet die ‘de tweede wet van de thermodynamica‘ wordt genoemd. Deze wet kun je op allerlei manieren beschrijven, en voor het huidige artikel gebruik ik de defnitie waarin het woord ‘entropie‘ verschijnt:

“De entropie van een geïsoleerd systeem dat niet in evenwicht is, neemt in de loop van de tijd toe, tot het maximum voor dat geïsoleerde systeem is bereikt. Die toestand met de maximale entropie is de evenwichtstoestand.”

Als je hierbij voor het woord ‘entropie‘ vooral ‘wanorde‘ of zelfs ‘chaos‘ leest dan zou je kunnen stellen dat er onder natuurkundigen wordt geloofd dat er een universele neiging tot verval en wanorde bestaat in de materiële wereld.

Zoals dat wel eens vaker gebeurt bij wetenschappelijke concepten, lijkt het te botsen met je eigen gevoel van de werkelijkheid, immers: zó chaotisch ziet de wereld er toch eigenlijk niet uit: als je naar de natuur kijkt dan zou je eerder denken dat het (in principe dan toch) een toonbeeld is van een grote mate van schoonheid en harmonie.

Als je kijkt naar hoe ons lichaam werkt: dat kun je toch ook moeilijk zien als de ultieme chaos. Als er een universele neiging tot chaos en wanorde zou zijn, hoe verklaar je dan de grote mate van structuur en orde die je bijvoorbeeld in de werking van je eigen lichaam ziet, of in de ontwikkeling van een zaadje tot tomatenplant?

NEGATIEVE ENTROPIE – NEIGING NAAR HEELHEID EN ORDE

Dr. William Tiller (zie afbeelding boven) heeft een model ontwikkeld dat inmiddels bekend is geworden als het Tiller-Einstein model. Je kunt op (2) een uitvoerige achtergrond lezen over dit model, waarbij ook wiskundig aannemelijk wordt gemaakt dat je Einsteins formule ook kunt doortrekken tot snelheden die groter zijn dan de lichtsnelheid. Dit leidt tot allerlei wiskundige gekkigheden die ik niet helemaal kan vatten, maar uiteindelijk komt Tiller met de onderstaande grafiek, ook afkomstig van (2).

Zoals je kunt zien staat er linksboven de bekende uitwerking van de formule zoals we die kennen in onze materiële wereld, maar linksonder staat een asymptoot die van toepassing zou kunnen zijn op de wereld die niet materieel is: de etherische wereld.

De materiële wereld, die ook wel de positieve ruimte-tijd wereld wordt genoemd kenmerkt zich door de neiging tot entropie, of verval.

De etherische wereld, daarentegen, die wel de negatieve ruimte-tijd wordt genoemd, zou zich juist kenmerken door een sterke neiging naar harmonie en heelheid.

VOORLOPIGE CONCLUSIE

Sommigen beweren dat de reden dat onze fysieke wereld niet in complete chaos vervalt, gevonden kan worden in de sturing vanuit de etherische werkelijkheid. Zoals een lichaam dat snel vervalt zodra de dood intreedt en de ‘bezieling’ verdwijnt. Het concept van de negatieve ruimte/tijd (die dus een erg positieve invloed zou hebben op de wereld!) biedt een gezond tegenwicht voor de wat sombere entropie-benadering uit de positieve ruimte/tijd.

Volgens bepaald onderzoek zou het ook mogelijk zijn om als mens deze energie uit de negatieve ruimte/tijd in te zetten om ook helende effecten teweeg te brengen op de levende materie. Denk vooral mee door je gedachten toe te voegen onderaan dit bericht.

VOETNOTEN

(1) Het Experimentator-Effect van H.P. Vrijdag

(2) Zie voor een uitgebreide uitleg over het Tiller-Einstein model: Science Talk, towards a new Paradigm, Part II: the Subtle planes of Matter. Richard Gerber (zie Handboek Energetische Geneeskunde) heeft het als eerste het Tiller-Einstein model genoemd omdat het een logische uitwerking is van Einsteins beroemde ‘Energie = massa x lichtsnelheid in het kwadraat’-formule is.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: