De Aura en Gluonen

INTRODUCTIE

Geïnspireerd door het werk van T.C. Kuipers – van den Bos kan ik een fascinerende visie op het werkingsmechanisme en de aard van auravelden via deze site verspreiden. Zoals altijd wordt meedenken en -voelen erg gewaardeerd. Op die manier kunnen we gezamenlijk bepaalde nieuwe concepten aan kracht laten winnen.

Misschien zit ik er naast, maar volgens mij wordt er binnen de ‘hard-core’ natuurwetenschap vaak wat lacherig en smalend gedaan over de aura. Binnen de reguliere geneeskunde is er ook geen ruimte voor.

En dat terwijl de aura wel eens een cruciale  rol zou kunnen vervullen in de werking van het lichaam en ons bewustzijn. In deze bijdrage wordt een theorie uiteengezet die een licht werpt op deze mogelijke rol van de aura.

ATP

Laten we beginnen in ons lichaam, en wel in onze cellen. Veel van de brandstof die we daar gebruiken komt voort uit de afbraak van bepaalde moleculen. Eén van de meest voorkomende ‘verbrandingsmoleculen’ is de stof ATP. Een lichaam in rust schijnt maar liefst 45 kilogram (!) ATP per dag om te zetten (1,2). Bij de omzetting van ATP naar ADP komt energie vrij die het lichaam nodig heeft om te kunnen functioneren.

ATP wordt wel gezien als hét belangrijkste molecuul voor de energievoorziening in ons lichaam.

VAN ATP NAAR GLUONEN

Bij de omzetting van ATP komt energie vrij (29,4 kilojoule/mol) die gebruikt wordt voor allerlei processen. Stel je eens voor dat een deel van deze energie zich ook op een héél klein niveau zou kunnen uiten, namelijk het kwantumniveau. Je weet wel, het niveau waar er ‘vreemde’ zaken gebeuren met betrekking tot materie en energie.

Binnen de kwantumwereld zijn er inmiddels vele deeltjes onderscheiden. Binnen dit kader wil ik vooral aandacht wil schenken aan de zogenaamde ‘vrije gluonen‘. Deze gluonen (afgeleid van het woord ‘glue’, lijm omdat ze in gebonden vorm bepaalde andere deeltjes bij elkaar ‘gelijmd’ houden) hebben bijzondere eigenschappen.

Illustratie afkomstig van Berkeley Lab (4)

Een korte blik op de bijbehorende wikipedia-pagina leert ons dat gluonen het vermogen hebben om bepaalde kleuren te herbergen. Zo kunnen we lezen:

De kwantumchromodynamica (QCD), de momenteel, in 2011, algemeen geaccepteerde theorie voor de beschrijving van de sterke kernkracht, beschrijft dat gluonen worden uitgewisseld als deeltjes met een kleurlading een interactie met elkaar hebben.

Als twee quarks een gluon uitwisselen, zal hun kleurlading daardoor veranderen. Het gluon draagt een anti-kleurlading om te compenseren voor het veranderen van de kleurlading van beide betrokken quarks. Omdat gluonen zelf een kleurlading hebben, kunnen zij ook met andere gluonen uitwisseling vertonen. Dit maakt de wiskundige analyse van de sterke kernkracht erg ingewikkeld en moeilijk (3).

Zonder veel verstand te hoeven hebben van kwamtumdynamica lijkt het vooralsnog redelijk om te veronderstellen dat er in ieder geval een relatie is tussen deze kwantumdeeltjes die ‘gluonen‘ worden genoemd en kleuren. Veel meer is er niet nodig om de volgende stap te kunnen zetten.

GLUONEN, INFORMATIE EN DE AURA

Bij de continue afbraak van die minimaal 45 kilogram ATP per dag komt veel energie vrij, waarvan een deel zich manifesteert als subatomaire kwantumdeeltjes die ‘gluonen’ worden genoemd. Gluonen hebben een bijzonder vermogen, namelijk het vermogen om ‘kleurinformatie‘ te dragen. Het is in mijn ogen dan ook redelijk om te spelen met het idee dat deze gluonen de bouwstenen vormen van onze aura.

De mensen die in staat zijn om aura’s waar te nemen spreken vaak over allerlei kleuren en een dynamische energetische wolk om het lichaam heen. Stel je eens voor dat het mogelijk zou kunnen zijn dat bij de grote productie van deze ‘gluonen’ ook steeds informatie wordt meegenomen, of ingeprent die iets zegt over ons, en dan wel over alles wat we zijn: onze lichamelijke toestand, maar ook onze geestelijke en emotionele situatie.

VOORLOPIGE AFRONDING

In latere artikelen wil ik graag het gedachtegoed van T.C. Kuipers – van den Bos verder uitwerken om meer inzicht te krijgen over het mogelijk ‘nut’ van dit systeem. Wat gebeurt er met die informatie die door de gluonen wordt vastgehouden? Is er wellicht ook sprake van twee-richtingsverkeer? Is er misschien een link met ons D.N.A., ons geheugen en morfogenetische velden?

VOETNOTEN

(1) http://edepot.wur.nl/15369 (de illustratie van ATP is afkomstig uit dit document)
(2) http://nl.wikipedia.org/wiki/Adenosinetrifosfaat
(3) http://nl.wikipedia.org/wiki/Gluon
(4) http://newscenter.lbl.gov/feature-stories/2010/01/14/jet/

Advertenties

One response to this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: