Even een Rondje Liefde verdelen

Eén van de aantrekkelijke kanten van het noëtische onderzoek is dat ook je eigen subjectieve beleving erin gebruikt kan worden. Ook je gevoelens en je gedachten zijn een onderdeel van deze wereld en zijn in principe net zo echt, en misschien wel echter dan bijvoorbeeld een appel waar je in bijt.

In het voorgaande artikel ‘Aanraken met je Geest‘ (1) werd stilgestaan bij het onderzoek van dr. Dean Radin die aannemelijk maakte dat het lichaam werkelijk registreert als iemand aandacht aan je schenkt. Vaak is het zo subtiel dat het niet boven de drempel van je bewustzijn komt, maar het feit dat het iemand bereikt, en in principe bij een bepaalde gevoeligheid en rust bij de ander ook bewust gevoeld kan worden, is uitermate interessant.

Dag 41 van 365, foto door Sarah Ann Loreth (2)

Dag 41 van 365, foto door Sarah Ann Loreth (2)

Als je namelijk verder speelt met dit gegeven dan komen er al snel allerlei nieuwe vragen op: wat is de aard van het gevoel dat je kunt krijgen als iemand aandacht aan je schenkt? Zijn er verschillende vormen van aandacht, en zou je het vermogen kunnen trainen om te leren wie er zo aan je denkt, door bijvoorbeeld tijd te nemen om er eens tijdens een meditatief moment bij stil te staan.

Volgens sommigen bestaat tijd en ruimte niet, waardoor het zomaar mogelijk zou kunnen zijn om aan het einde van de dag even je geest in rust te openen voor al degenen die die dag aan jou hebben gedacht. Misschien komen er wel bepaalde mensen in je op, misschien proef je de geur van hun energie, of voel je de kleur van hun gedachten (zie ook 3)?

Nadat je misschien je ontvangend geopend hebt om de energieën van anderen te registreren, kan ik je ook aanbevelen om wat fysieke reacties in anderen teweeg te brengen door ook – en bij voorkeur op een liefdevolle wijze – vanuit je hart prettige energie te schenken aan mensen die je lief hebt. Je kunt dan allerlei mensen, stuk voor stuk, voor de geest halen en ze, al is het maar enkele seconden, wat liefde toezenden.

Niet alleen is het dan aannemelijk dat de lichamen van de personen aan wie je je aandacht schenkt het registreren, maar ik kan je verzekeren dat het op deze manier – in alle tevredenheid en rust – geven van fijne energie aan anderen jezelf ook een prettig gevoel geeft.

Mocht je na aanleiding van dit artikeltje ook eens zijn gaan zitten voor een rondje liefde dan zou ik het weten te waarderen als je je ervaringen – in het kader van het verkennend onderzoek – ook zou delen op deze site.

Update 24 juni 2013: Zou je het kunnen voelen als iemand liefdevol aan je denkt? (4)

NOTEN
(1) https://noetiek.wordpress.com/2013/05/11/aanraken-met-je-geest/
(2) http://pulpfactor.com/photography/8618/photography-by-sarah-ann-loreth/
(3) https://noetiek.wordpress.com/2010/02/23/frequenties-van-het-energieveld/
(4) http://noetiek.blogspot.nl/2013/06/zou-je-het-kunnen-voelen-als-iemand.html

3 responses to this post.

  1. Posted by Ferze on 14/05/2013 at 07:58

    Wat je beschrijft t.a.v. ‘verdelen’ is wat ik doe als ik zeg dat ik ‘bid’.
    Mbt het voelen van de energiën van anderen: ik weet niet of het zo goed voor mij is daarmee bezig te zijn. Wat doe je met NEGATIEVE gedachten en energiën die mensen ‘jouw kant op sturen’?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

<span>%d</span> bloggers liken dit: