Inschrijven voor Opleiding tot Levenskunstenaar

Vanaf heden bieden wij u de mogelijkheid om u in te schrijven voor de opleiding tot levenskunstenaar. Deze opleiding behelst het aanleren van vaardigheden die van belang zijn voor het verantwoordelijk uitoefenen van het vak Levenskunstenaar.

Zittend op een ladder - Brian Oldham Photographs (1)

Zittend op een ladder – Brian Oldham Photographs (1)

Tijdens de opleiding worden verschillende onderdelen onderwezen en bestudeerd. De student leert hoe er efficiënt gebruik gemaakt kan worden van het verschijnsel creativiteit. Daarnaast speelt verbeeldingskracht een belangrijke rol in het aanleren van nieuwe vaardigheden. Ook staat op het curriculum een historische analyse van de levenskunst. Er worden talrijke voorbeelden genoemd van mensen die allerlei verschillende aspecten van de levenskunst in hun leven wisten te realiseren.

Een ander vak dat door studenten vaak hoog gewaardeerd wordt is het vak Groepscommunicatie. Hierbij wordt studenten geleerd welke invloeden bepaalde vormen van communicatie hebben op de ervaring van de deelnemers. Enkele termen die hierbij worden geïntroduceerd zijn: ‘de maximale gedachte’, ‘optimale betrokkenheid’ en de gesloten ogen techniek. Daarnaast is er aandacht voor zogenaamde verdedigingstechnieken tegen agressieve communicatie-uitingen.

Ook het lichaam krijgt tijdens de opleiding tot Levenskunstenaar ruim de aandacht omdat het immers vele mogelijkheden biedt tot een diepere ervaring van het leven. Buiten het verplichte vak Energetische Biologie dient de student een selectie te maken uit een aantal vrijekeuzevakken op het gebied van de lichaamsverkenning. Zo bieden wij o.a. vakken aan als Afstand en Nabijheid, Genieten van je Lichaam, Lichaamsverkenning, Inleiding tot Tantra, Koken met een Hart, Massage en Celgeheugen. Enkele van deze vakken worden verzorgd door externe instellingen.

De ervaring heeft geleerd dat zelfkennis een voorspellende rol speelt in de kwaliteit van het uitoefenen van de Levenskunst. Er wordt hier dan ook gedurende de gehele opleiding ruim aandacht aan geschonken. Via diverse technieken en benaderingen worden student aangespoord om hun innerlijke wereld te verkennen. Dit gaat vaak in kleinere groepen waarbij verschillende modules met opdrachten worden afgerond.

Daarnaast biedt de opleiding ook vakken op het gebied van de verkennende wetenschap waarbij gedacht kan worden aan vakken als Inleiding tot de Natuurgeneeskunde, De Onbegrensde Geest, Het Hart als Instrument, Psi-Training.

We zijn nog een vrij jong instituut waardoor er ook doorgroeimogelijkheden zijn voor studenten die graag ook zelf onderwijs willen aanbieden. Tevens is er ruimte om zelf enkele colleges voor te bereiden op een daarvoor gereserveerd moment op de vrijdagmiddag.

Voor potentieel geïnteresseerde studenten kan er via het mailadres op de contactpagina nadere informatie worden verstrekt over deze opleiding, met daarin informatie over inschrijving, kosten, tijden en locatie. U kunt nadere informatie aanvragen via het onderstaande formulier. U krijgt dan binnen vijf werkdagen bericht.

Disclaimer: zou het niet mooi zijn als er een dergelijke opleiding zou zijn? Helaas is het bovenstaande verhaal volledig verzonnen. Voel je je wel aangesproken tot het bovenstaande dan zou ik je willen uitnodigen om mee te denken, om te zien wat voor mogelijkheden er zijn om bepaalde aspecten meer leven in te blazen, al was het alleen maar door er met meerdere mensen op een scheppende manier mee bezig te zijn.

NOTEN

(1) Brian Oldham

Advertenties

One response to this post.

 1. Ik denk dat jij verwart wat hoort
  met levenskunst
  die ik ken door mogen zijn wie ik ben
  waar jij denkt dat scholing hoort voor mensen
  waar zij scholing ZIJN
  voor Zelf dat mag
  maar horen te doen wat anderen vinden
  waardoor zij niet doen wat mag
  maar moet
  en dientengevolge geen levenskunstenaar zijn
  maar vindend door het leven gaan
  van alles wat maar mogelijk is
  behalve henzelf!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: