Contact

Dit project is opgestart in januari 2010 en streeft ernaar kennis te verzamelen rondom het verkennen van bewustzijnslagen die verder reiken dan onze zintuiglijke werelden. Zie meer op de pagina “Introductie Noëtisch Onderzoek” –

In 2013 is er een start gemaakt met een project dat voorlopig draait onder de naam ‘ontruizingsproject’. Vooral op de tweede noëtische site is daar meer informatie over te vinden.

Geïnteresseerden wil ik aanraden contact te leggen via dit emailadres: noetischonderzoek@gmail.com

Advertenties

4 responses to this post.

 1. Posted by ines goudsmit on 06/01/2010 at 20:57

  Ik word graag op de hoogte gehouden van de nieuwste ontwikkelingen en kennis op het gebied van Noetiek. Het woord kende ik van de Noosfeer van Teilhard de Chardin en nu kwam ik het tegen in het verloren symbool, dat ik op 1/1/ 2010 heb uitgelezen. De mogelijkheid van synchroniteit open houdend en amateuristisch beoefenaar van quantum touch; kortom ik ben nieuws-gierig.

  groet,
  Ines

  Beantwoorden

  • Hallo Ines,

   Ik heb je een mail gestuurd. Als je automatisch op de hoogte gehouden wilt worden van nieuwe artikelen binnen dit project dan kun je je emailadres toevoegen aan de mailinglijst door op het knopje ‘voeg me toe!’ te drukken, bovenin de rechterbalk.

   Beantwoorden

 2. Posted by Marcel B on 31/01/2010 at 20:41

  Je experiment met het gedicht is interessant en leuk.
  De Noetiek is nieuw voor mij (kwam het inderdaad tegen bij het lezen van Het verloren symbool en ben gaan Googlen). Ik ben erg nieuwsgierig naar dit gebied, maar ben uiteraard een leek.
  De uitleg over hersengolven (meer bewust met minder hersenactiviteit) begrijp ik, maar tegelijkertijd zit ik met een vraag.
  In mijn halfslaap, de toestand tussen wakker zijn en bijna in slaap vallen (maar ik vermoed ook in de fase erna(!) al kan ik dat niet hard maken) ervaar ik vaak een enorm bewustzijn. Vaak iets dat veel groter is dan ik zelf kan bevatten. Ik ‘’zie’’ soms oplossingen voor complexe vraagstukken en ervaar dat een soort ‘’weten’’. Maar tegelijkertijd kan ik er niet bij, ik kan het niet reproduceren. Het beklijft niet. Vooral ook omdat het zo veel en zo enorm fragmentarisch is (niet op dat moment, maar daarna).
  Vaag verhaal waarschijnlijk.
  Soms schrik ik wakker door onbedoelde spierspanningen in mijn hele lijf en moet ik mezelf even knijpen om te weten in welke werkelijkheid ik ben. De mensen met wie ik daarover heb gepraat doen dat af als dromen of nachtmerries, maar voor mij zijn ze veel realistischer dan dat. Bovendien gaan ‘’verhalen’’ verder in komende dromen. Ik kom moeiteloos weer in het stuk waar ik gebleven was en het verhaal gaat verder (net als bij jouw gedicht). Maar het rare is dat ik mij dus wel bewust ben van DAT feit, maar niet in staat ben om die dromen/gedachten/dat anders-bewustzijn te reproduceren. Ik weet het bij wakker worden vaag en heb ook geprobeerd om zaken op te schrijven (kladblok en pen naast mijn bed). Zonder succes. Het blijft steken bij algemeenheden terwijl ik weet dat ik zo ongelooflijk veel details heb meegekregen.
  Misschien heeft dit niets te maken met hetgeen jij beschrijft en veel meer met dromen en met juist een hyperactiviteit van de hersenen, maar ik wilde het toch even delen.
  Vooral omdat ik zelf soms voel dat mijn ‘’droomwereld’’ zo realistisch (en repeterend van aard) is dat het haast lijkt alsof ik twee werkelijkheden leef.
  Ik heb dat niet elke avond. Gelukkig maar, want ik heb inmiddels wel door dat ik na die nachten enorm moe opsta. Alsof ik ook fysiek actief ben geweest in mijn
  (half-)slaap.
  Een ander gek punt is dat ik vaak weet wanneer het weer gaat gebeuren. Ik lig dan in mijn bed en krijg als het ware al een seintje. Soms in de vorm van losse dia’s, korte flitsen van hetgeen ik ga meemaken (een soort trailer), soms gewoon door de onrust die ik voel en het niet in slaap kunnen komen.

  Ik ben niet paranormaal begaafd en ook niet heel gelovig of heel erg spiritueel. Ik beoefen een wetenschappelijk beroep en ik hou van bewijzen. Maar ik stel mezelf wel open, misschien juist met het idee om daar ook bewijzen voor te vinden.
  Ik ben nuchter genoeg om te bedenken dat het fantasie kan zijn of een slaapdeffect of zelfs een psychische afwijking, …. of misschien gewoon maar dromen, maar het is toch apart dat er telkens weer een hoofdstuk wordt toegevoegd aan die droom. En dat ik dat weet en heb meegemaakt maar dat ik het in mijn bewustzijn niet kan oproepen.
  Hoop dat je begrijpt wat ik bedoel.

  Beantwoorden

  • Hallo Marcel,

   Die twijfel die je beschrijft of de zaken die je ervaart in die ‘tussenwereld’ nu fantasie zijn of werkelijkheid schijnt ook de noeste noëtische verkenners bezig te houden. Ik heb er een stukje van aangehaald op Noëtische Fantasie of Werkelijkheid?.

   Ik ben ervan overtuigd dat je met de juiste tools in staat moet zijn om wel degelijk toegang te krijgen tot de informatie die nu nog vrij fragmentarisch overblijft zodra je weer in je gewone waakbewustzijn bent. Eén van de tips die Bruce Moen geeft is je vooral in rust te richten op een gevoel dat is blijven hangen.

   In zijn beleving lijkt het wel alsof een gevoel kan dienen als een soort ‘draaggolf’ waarop informatie kan worden geplaatst. Zodra je in rust je afstemt op een bepaald gevoel dat je hebt gehad tijdens zo’n droom of in een andere werkelijkheidslaag, dan zouden er ook makkelijker bijbehorende stukjes informatie toegankelijk kunnen worden.

   Soms maak ik ook wel eens zogenaamde ‘droom-snap-shots’ waarbij je bewust net na het ontwaken of soms zelfs tijdens een droom een soort van foto maakt van een erg karakteristiek element van zo’n droom die je dan later als een soort anker kunt gebruiken om de rest van de informatie van die droom terug te halen.

   Misschien werkt het ook om gebruik te maken van Tempels van bewustzijn zoals ik die beschrijf op de gelijknamige pagina?

   Houd me op de hoogte van je verkenningen!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: