Introductie Noëtisch Onderzoek

Sinds enkele jaren is er een trend bespeurbaar waarin ook in wetenschappelijk onderzoek de mogelijkheid serieus wordt onderzocht dat het bewustzijn op een of andere manier invloed uitoefent op de materie. Ook ontstaan er steeds meer ingangen naar het idee dat er werelden zijn die verder reiken dan de wereld die we met onze stoffelijke zintuigen kunnen waarnemen.

Het doel van dit nöetische project is op het constructieve wijze  verder verkennen van deze onstoffelijke werelden en wel op zo’n manier dat het geen onderzoek wordt naar de ‘zevende hemel’, maar een onderzoek naar de relaties tussen deze werelden en onze stoffelijke wereld. Hierbij lijkt de verbindende factor ons bewustzijn te zijn.

Het onderzoek richt zich op mogelijkheden om je ‘hersenantenne’ te leren richten op allerlei bewustzijnslagen om daarbij de bijbehorende informatie op te halen, danwel aan te passen. De tijd lijkt aangebroken om verder te kijken dan onze stoffelijke neus lang is en werelden te ontginnen die voorheen alleen toegankelijk waren voor de verlichten.

Omdat we nu eenmaal als mensheid een aardige traditie hebben opgebouwd om ons vooral te richten op de drama’s in het fysieke leven is het al een hele stap om de mogelijkheid te overwegen dat er buiten onze fysieke wereld werelden zijn die ook net zo werkelijk zijn (en misschien wel werkelijker) als de fysieke. Om dit project verder te kunnen uitbouwen en experimenten te kunnen uitvoeren is het gewenst om contacten te leggen met andere mensen die ook graag een carriére als ‘noëtisch onderzoeker’, of bewustzijnsverkenner willen beginnen.

Iedereen die resoneert met dit gedachtegoed wil ik dan ook aansporen om berichtjes toe te voegen aan de teksten, danwel emails te sturen naar het contactadres.

Veel noëtisch plezier gewenst,

J vd H., Nijmegen

Advertenties

14 responses to this post.

 1. Posted by Sharon on 04/01/2010 at 18:17

  Interessant!
  Ik ben heel benieuwd naar de reacties…

  Beantwoorden

 2. Posted by maarten on 20/01/2010 at 22:17

  Het wetenschappelijk onderzoek stelt nog niet zo veel voor volgens mij. Ze zijn in ieder geval nog niet ver. Waarom zou je materie willen beinvloeden met je bewustzijn ?

  Beantwoorden

 3. Haha, Maarten. Het is allemaal maar hoe je ernaar kijkt. Als je de boeken van Lynne McTaggart leest dan staan die werkelijk bol van verwijzingen naar wetenschappelijk werk, waarbij natuurlijk de kwantumfysica als een soort van uitgangspositie wordt gebruikt. Het idee dat velden wel eens de basis zouden kunnen zijn van het leven lijkt steeds meer aan invloed te winnen. Dat er zoiets zou kunnen bestaan als morfogenetische velden die in principe te beïnvloeden zouden zijn via je geest.

  Dat er mensen die beweren met hun geest werelden te verkennen die we met onze zintuigen niet kunnen waarnemen is ook erg fascinerend. Het gaat dan ook veel verder dan het beïvloeden van de materie met je bewustzijn. Het gaat meer over de mogelijkheid dat er een laag in de werkelijkheid zou kunnen zijn die de informatie en de energie levert voor het kunnen bestaan en het blijven bestaan van de materiële wereld.

  Voor mij is het uitermate boeiend om me als het ware niet bezig te houden met de materiële schaduwwerkelijkheid, maar met het ‘onstoffelijke bronmateriaal’ waar de materie slechts een gevolg van zou kunnen zijn.

  Beantwoorden

 4. Posted by maarten on 06/02/2010 at 22:46

  Dat klopt. Probleem is alleen dat je bij het beinvloeden van materie (dat is het beste aan te tonen) je niet kunt bepalen welke materie je gaat beinvoeden. Meestal zal dit de materie zijn die het dichtste bij is of de materie die het makkelijkste te beinvloeden is. En hoe stop je het dan weer….

  Beantwoorden

 5. Posted by Ismene on 25/02/2010 at 06:33

  Ik denk juist dat we nu de kans moeten grijpen om de vraag die ons allen bezig houdt te onderzoeken in een breeder spectrum en wellicht dat dit dus het antwoord kan geven. Namelijk is er leven na de dood…bestaat de dood wel als zodanig aangezien wij het uit onwetenheid hebben gecreeerd en met name de religie het ons heeft aangepraat. Als het waar is dan zou het Noetisch onzderzoek kunnen bewijzen dat onze energie ( volksmond)gewoon over gaat naar een nieuw begin of te wel een andere wereld. Ik ben geen geleerde maar merk wel dat je soms praat over op dezelfde golflengte zitten of niet met personen! Ik heb zintuigen die scherp zijn maar vaak worden beinvloed door anderen nu ik ouder ben. Ik zie ons leven als een nintendo spelletje …je speelt een level uit en gaat naar het volgende. Natuurlijk zit het wat gecompliceerder in elkaar maar ik bekijk het vaak uit het oogpunt van een kind waarin fantasie en werkelijkheid heel dicht bij elkaar liggen.

  Beantwoorden

 6. Posted by Rob on 28/03/2010 at 07:16

  Materie beïnvloeden is natuurlijk prachtig maar het is tevens een koekje van de bovenste plank. Waarom de maatlat zo hoog leggen. Het is beter om eens te onderzoeken op welke manier er een gedeeltelijke ontkoppeling van geest en lichaam kan worden gecreëerd. Dit veranderd tevens de tijd-ruimte verhouding waardoor de weg open ligt naar nieuwe bewustzijnsrealiteiten en belevingen. Nieuwe bewustzijnslagen ontdek je niet door materie te beïnvloeden maar juist door het vermogen te ontwikkelen materie los te laten.
  Ik denk dat het goed is om er op een speelse manier naar te kijken en mee om te gaan. Dit verlaagt in het onderbewustzijn drempeltjes en verlegd automatisch de innerlijke waarden en grenzen. Noetisch onderzoek prikkelt elke bezoeker van deze site, alleen hebben we allemaal een ander beeld erbij.
  Mensen die een ander bewustzijnrealiteit willen ontdekken hebben eenzelfde kronkel in de hersenpan, niet dat dit verkeerd is maar het zijn gelijk denkenden met eenzelfde doelstelling maar elk met een andere reden en achtergrondervaring waarom we dit zo graag willen. Een aspect hebben we gemeenschappelijk en dat is de manier waarop we de hersenen en bewustzijnslagen kunnen prikkelen, beïnvloeden en verleggen. Hier zit onze gemeenschappelijke sterkte en kunnen we met deze site een soort gegevensbank op zetten waarbij we onze krachten kunnen bundelen.

  Beantwoorden

 7. Dag beste mensen,
  Via een reactie per mail kreeg ik te horen dat ik een noëtisch onderzoek had geleid. Ik kende de term niet (sorry…nooit te oud om te leren), maar zonder het te weten heb ik een werkinstrument uitgevonden voor noëtisch onderzoek (the Froton Life Tool). Ik ben tandarts van opleiding, maar studeerde nadien vergelijkende godsdienstwetenschappen, werk als klinische screener en als expert voor de Europese Commissie ( DG Environment). Na 26 jaar ervaring met gezondheid ben ik gekomen tot een concept dat gepatenteerd is onder “healing art”.
  Voor meer informatie: http://www.froton.eu
  We zoeken nog heel fijne mensen om het groeiende project in goede banen te leiden.
  Vriendelijke groeten,
  Eddy Van Calster

  Beantwoorden

  • Posted by katrien taelman on 23/05/2011 at 07:40

   Ik zou graag meer willen weten over uw project ‘the Fronton Life Tool’ maar ik raak niet op de website.

   Vriendelijke groeten,
   Katrien Taelman

   Beantwoorden

   • Beste Katrien, ik heb contact gezocht met Eddy van Calster en ik kreeg dit antwoord. De adresgegevens heb ik niet geplaatst. Als je meer wilt weten mail me dan.

    We hebben bewust de site voor een onbepaalde tijd onbereikbaar gemaakt. De impact van de Froton Life Tool was namelijk belangrijker dan verwacht. Om het verdere verloop in goede banen te leiden hebben we daarom besloten om de expansie af te remmen en een aangepaste aanpak voor te bereiden. We wachten nu onder andere op een akkoord met de UCL voor een samenwerking in verband met wetenschappelijk onderzoek rond de “Froton”.

    Tot nader bericht is daarom de enige manier om te weten waar het om gaat: ons persoonlijk komen bezoeken. De reden kan je begrijpen: we hebben nog niet de juiste manier gevonden om het concept zonder misverstanden uit te leggen via oppervlakkige communicatie. Het boek + de Froton Life Tool samen is de enige volledige, betrouwbare informatie die tot nu toe bestaat.

    Met vriendelijke groet,
    Eddy Van Calster

 8. Posted by Tanja on 23/04/2011 at 06:10

  L.S.
  Ik denk dat deze meneer een enorme bijdrage zou kunnen leveren:
  Gratis Consulten met betrekking tot het bandstemmenfenomeen
  vriendelijke groeten, Tanja

  reactie van Joost (webmaster): Deze man, Frans Schmidt-Gieskens, lijkt alles gratis te doen. Hij vraagt alleen een kilometervergoeding. Wellicht biedt het interessante insteken. Ook veel reacties op de marktplaatspagina. Op deze site heb ik me nog niet gebogen over het bandstemmenfenomeen, wellicht komt dat nog eens.

  Momenteel (april 2011) richt ik me vooral op het ontwikkelen en uitbouwen van hartsbewustzijn en de mogelijkheid tot het verder openen van hartscommunicatie met anderen en je hogere aspecten. Geïnteresseerden kunnen van zich laten horen.

  Beantwoorden

 9. Posted by Marijke on 10/08/2011 at 17:07

  Beste mensen,

  Ik ben enorm geïnteresseerd in dit onderwerp. Zijn er enkele nuttige boeken die jullie kunnen aanraden om meer informatie op te doen?

  Vriendelijke groeten,
  Marijke

  Beantwoorden

  • Hallo Marijke,

   Leuk je enthousiasme te horen. Ik kan je allereerst de boeken van Lynne McTaggart aanraden (het veld en het intentie experiment), daarnaast het boek ‘De Hele Olifant in Beeld’ van Marja de Vries en voor het echte experimentele gedachtegoed de boeken van Robert Monroe en Bruce Moen. Verder kunnen ook enkele andere ‘Bruces’ interessant zijn zoals Bruce Lipton en Robert Bruce (http://www.psychic101.com/robert-bruce-astral-dynamics-review.html) interessant zijn.

   Verder hecht ik tegenwoordig ook veel waarde aan het verder uitwerken van de mogelijkheden van het hartsbewustzijn en daarvoor kan Living from the Heart een aanrader zijn: http://eventtemples.com/downloads/pdf/Living_from_the_Heart_(e).pdf

   Daarnaast ben je wellicht geïnteresseerd in het werk van Michael Newton. Op de site http://boekengedachten.yolasite.com/artikelen.php heb ik ook wat fragmenten staan die kunnen inspireren.

   Mocht je je realiteit nog verder willen uitrekken dan kan ik je nog andere zaken aanraden, maar dat kan wel erg afwijkend worden. In dat geval kun je me mailen op het emailadres in de pagina ‘over n.o.’

   Groetjes uit Nijmegen,
   Joost

   Beantwoorden

   • Als aanvulling hierop: de kennis die de (noëtische) wetenschap nu opdoet is in veel gevallen reeds duizenden jaren oud. Helena Petrovna Blavatsky herintroduceerde deze kennis tot in detail aan het einde van de negentiende eeuw via haar “Geheime Leer” en andere werken in de Westerse wereld. Het genootschap dat zij toen oprichtte bestaat nog steeds.

    Dit genootschap (http://www.stichtingisis.org), waarvan de internationale zetel zich in Den Haag bevindt, verspreidt de kennis “om niet” door middel van het geven van lezingen en cursussen, het organiseren van symposia enzovoort. Ook zijn er diverse boeken uitgegeven op uiteenlopende kennis gebieden zoals de kosmos, de mens in de evolutie, de werkelijke aard van de dood en reïncarnatie.

    Mijn ervaring is dat deze kennis enorm bijdraagt in het begrip van “alles”. Dus ook van “onverklaarbare verschijnselen” zoals de recente ontdekking dat neutrino’s zich sneller dan het licht blijken te kunnen verplaatsen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: